Mitől ilyen népszerű a cigaretta tartó?

A dohányzás a 20. század második felében érte el népszerűségének csúcsát, ezt követően azonban egyre több információ látott napvilágot az egészségügyi kockázatokat illetően. Ennek dacára napjainkban még mindig rengetegen hódolnak ennek a szenvedélynek és bizony léteznek olyan kiegészítők, amik egyre népszerűbbek.

Ilyen például a cigaretta tartó is. Míg ugyanis a nyugat-európai lakosság körében a dohányzás csak a múlt század elején kezdett elterjedni, addig ezek a kiegészítők szinte azonnal megjelentek, hiszen már a húszas években is fénykorukat élték. Igaz ekkoriban az átlag cigaretta tartó még meglehetősen nagy méretű volt, a gyári csomagolás helyettesítésére tökéletesen alkalmas volt. Az ezzel kapcsolatos dilemmák azóta sem változtak, lévén az eredeti dobozok még most is papírból készülnek, ami roppant előnyös az előállítási költséget, vagy a szállítást illetően, ám használat közben már kevésbé üdvözülendő. Ugyanis már a legkisebb külső behatás következtében eldeformálódhat, ez pedig a szálak eltörésével járhat.

Ezzel szemben egy fémből készült cigaretta tartó esetében ettől nem kell tartanunk. A masszív kialakításnak köszönhetően még az sem jelent problémát, ha a farzsebben felejtve véletlenül ráülünk, ez pedig hosszú távon rengeteg kellemetlenségtől megóvhat minket. Ráadásul a cigaretta tartó kínálat ma már rendkívül szélesnek tekinthető. Ennek hála biztosan megtaláljuk azt a darabot, ami elvárásainknak a leginkább megfelel. Választásunk során fektessünk nagy figyelmet az ideális méret és kialakítás kérdésére. Ugyancsak fontoljuk meg, milyen dizájn az, ami hosszú távon is biztosan tetszeni fog majd. Ne feledkezzünk meg a gravírozás fontosságáról sem. Egy különleges felirattal, vagy ábrával teljesen egyedivé varázsolható a cigaretta tartó, ami egy elvesztés esetén is hatalmas segítséget jelenthet.