Patch kábel, a speciális kábelfajta

A patch kábel kész megváltást jelent, abban az esetben, ha épp nincs internet, mivel ez egyfajta internetkábel. Összességében egy csavart érpályás hálózati kábeltípus. Azt talán mondanunk sem kell, hogy az informatikában van nagy szerepe. Az alábbiakban a patch kábelt vesszük górcső alá!

[wp_ad_camp_1]

Patch kábel – Ha eljátszunk a gondolattal, hogy ketté vágunk egy patch kábelt, akkor nyolc rézvezetéket látnánk, amik kettesével vannak összesodorva, más és más mértékben. Ez azért fontos, mert, ha ugyanolyanok lennének, akkor a külső, zavaró jelek felerősödnének. A patch kábelek végein leggyakrabban RJ45 vagy 8P8C csatlakozók találhatók, ugyanakkor a különféleképp sodort kábelek más és más átviteli sebességre képesek. Ennek jelölése a CAT szám feladata. Ha mindössze pár szóval kellene jellemeznünk a patch kábelt, akkor ezt írnánk, hogy olcsó, vékony és könnyen telepíthető. Azonban, aminek van előnye, annak általában hátránya is. A patch kábel esetében ez nem más, mint hogy legfeljebb száz méteres átviteli távolsággal rendelkezik.

A patch kábelek terén nagy a választék, azonban először érdemes a típusokról pár szót ejteni, melyek közt találhatunk fali kábeleket, lengőkábeleket. Ha ezt a két típust akarjuk jellemezni, akkor azt leginkább a külső burkolat és a hajlékonyság alapján tehetjük meg. A lengőkábel burkolata sokkal hajlékonyabb és belsejében rézsodrony van. Ezzel ellentétben a fali kábel sokkal tömörebb rézerekből áll és külső burkolata jóval merevebb. A patch kábelek terén hatalmas a választék, ráadásul jó áron juthat hozzájuk, különösen abban az esetben, ha a megfelelő webáruházból rendel. Mi erre a célra a 3bnetwork.hu webáruházat ajánljuk, ahol kiváló minőségű patch kábelek széles választékát találja!