Tintafolt eltávolítása hatékonyan

Akár elfelejtette kivenni a tollat ​​a farmerzsebéből, a gyerek úgy döntött, hogy rajzol önnek egy képet az ingére, a tintafolt soha nem örvendetes látvány. Szerencsére lehetséges, hogy a háztartási cikkek segítségével eltávolítható legyen a festékfolt a ruházatról. Soha ne mossa és ne szárítsa meg a ruházatot a folt eltávolítása előtt – a szárító megköti a foltot, és az eltávolítását sokkal nehezebbé teszi.

[wp_ad_camp_1]

Tintafolt eltávolítása és annak minden részlete elolvasható a tudasmania.hu weboldalon, tehát ha ezekre a tippekre kíváncsi keresse fel weboldalunkat.  Az első lépés annak meghatározása, hogy milyen festék okozta a foltot. A vízalapú festékfoltokat, például a mosható markereket a legkönnyebben eltávolíthatjuk. A tartós festékfolt (beleértve a legtöbb állandó kiemelőt és jelölőt is) nagyobb kihívást jelenthet, de a golyós tinta a legtöbb módszerre jól reagál. A friss tintafoltokat könnyebb eltávolítani, mint a szárítottakat. Ha van olyan szerencséje, hogy a festékfoltot kiszúrja, mielőtt megszáradna, fedje le a foltot sóval, nedves papírtörölközővel óvatosan törölje meg, majd törölje le a sót. Addig ismételje, amíg a folt el nem tűnik. Helyezze a foltos ruhadarabokat egy tiszta, száraz törülközőre vagy ruhára. Vigyen fel vizet a foltos helyre, és törölje le egy másik tiszta ruhával.

Vigyen fel egy kis mennyiségű folyékony mosószert a festékfoltra, és hagyja, hogy a szöveten három-öt percig üljön. Mossa normálisan, a szövet típusához ajánlott legmelegebb vízzel. Szárítás előtt ellenőrizze, hogy az egész folt eltávolodott-e. Ha megmarad a foltos terület nyoma, ismételje meg a tisztítási lépéseket. Az alkohol dörzsölése gyakran hatékony a maradandó festékfoltokon. Lehet, hogy a folyadék nem távolítja el teljesen a foltot (valamilyen oknál fogva „állandó tintának” hívják), de segít legalább a jel elhalványulásában. További részletekért és a teljes leírásért keresse fel a tudasmania.hu weboldalt.