Vízhűtő fontossága az autóban

Ha a legfontosabb alkatrészeket kellene felsorolni, akkor a vízhűtő mindenképp szerepelne a listán. Ugyanis a vízhűtő gátolja meg, hogy az autóban túlmelegedjen a motor, vagyis egy meghatározott értékű hőmérséklet fölé hevüljön. A hűtőfolyadék gondoskodik arról, hogy a felesleges hő elvezetésre kerüljön.

[wp_ad_camp_1]

Vízhűtő tökéletes működése elengedhetetlen a gépjármű haladásához és a motor működéséhez. A vízhűtő meggátolja, hogy a motor túlmelegedjen, tehát összességében azt akadályozza meg, hogy a motor egy bizonyos meghatározott hőmérséklet fölé hevüljön. A hűtőfolyadék elvezeti a felesleges hőt egy hőcserélőhöz, ahol aztán továbbadja a levegőnek, amit ventilátor keringet. Sajnos annak ellenére, hogy egy nagyon fontos alkatrészről van szó, bármikor kilyukadhat. Ennek egyértelmű jelei vannak, például a lyukas vízhűtőből folyik a víz és az autó alatt tócsa formájában gyűlik össze vagy a műszerfalon a motorhőmérséklet kijelzője túl magas hőmérsékletet mutat. A vízhűtő további problémája lehet, ha az alkatrész beszennyeződik vagy eltömődik, mivel ebben az esetben az optimális cirkuláció nem tud megvalósulni. Szerencsére lehet ez ellen tenni, még pedig vízkő eltávolítási és tisztítási eljárások által!

Biztonsági okokból miatt a vízhűtőt nem lehet javítani, így, ha meghibásodik, akkor kizárólag a csere jöhet szóba. Ha a vízhűtőt cserélni kell, akkor mindenképp ajánlott átvizsgálni a teljes hűtőrendszert, hogy kiderüljön vannak-e benne meghibásodott, elhasznált alkatrészek, amiket szintén cserélni kell. Ha szeretné ellenőrizni a vízhűtő berendezést, akkor nagyon fontos, hogy akkor kezdjen neki a műveletnek, ha a folyadék már lehűlt vagy vigye szervizbe a gépjárművet. Ha vízhűtő alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!