Webáruház készítés – a marketing ereje

A marketinggel nem csak akkor érdemes foglalkozni, amikor már hónapok óta megvan a webáruházunk, hanem már az első pillanattól kezdve, hogy minél hamarabb növeljük a látogatottságot és ezáltal a potenciális vásárlók számát.

[wp_ad_camp_1]

Webáruház készítés során minél előbb el kell gondolkodni a marketing eszközök használatán és lehetőleg alkalmazni is őket. Ma már a legtöbb ember fenn van valamilyen közösségi oldalon, hogy ismerőseivel tartsa a kapcsolatot, valamint informálódjon a nagyvilág híreiről. A közösségi oldalak hihetetlen lehetőségeket rejtenek magukban, így marketing szempontból érdemes ezt a területet kiaknázni. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás hatalmas segítség a webáruház tulajdonosoknak, hisz, ha a látogatók a webáruházat a keresési találatok közt az első helyen találják, valószínűbb, hogy rákattintanak. A webáruházban érdemes rendszeres tartalmakat megjelentetni, például blogot írni. Persze, lehetséges, hogy erre nincs idő, ebben az esetben mással kell megíratni a blog szövegeit.

Ha a webáruház már működik és vannak rendszeresen visszatérő vásárlók, akkor érdemes megjutalmazni hűségüket és éreztetni megbecsülésünket. Akár külön csoport is létrehozható számukra, ahol plusz információkat, kedvezményeket kaphatnak vagy nyereményjátékot hirdethet köztük. A vásárlásaik mellé kupont, kedvezményt vagy akár kis ajándékokat is adhat számukra. Ugyanakkor nem kell túlzásba vinni ezt, azonban azzal jobb tisztában lenni, hogy a vásárlók szívesebben vásárolnak ott, ahol pozitív élmények érik. Ez egyszerű pszichológia. Másrészről, ha a vásárlók látják, hogy a törzsvásárlás mennyi előnnyel jár, ők is könnyebben válnak rendszeres vásárlókká. Mindezeket érdemes szem előtt tartani marketing szempontból.