A fékcső funkciója és működése a gépjárműben

A fékcső, valamint az alkatrész munkáját segítő egyéb fékhidraulika alkatrészek juttatják el a fékfolyadékot a kerekeknél lévő hengerekig kezdve a főfékhengerrel. A fékcsövek fontos feladatot látnak el, így nagyon oda kell figyelni az állapotukra, különben komoly problémákkal fog szembesülni már a kisebb repedések hatására is.

[wp_ad_camp_1]

Fékcső az egyik legfontosabb alkatrész a gépjárműben. Ha a fékcső megreped és nem veszi figyelembe a problémát, szélsőséges esetben akár a gépjármű megállítása is problémát jelenthet. A fékezés folyamatát úgy kell elképzelni, hogy a sofőr megnyomja a fékpedált, amivel nyomás alá helyezi a fékfolyadékot, ami a fékcső rendszeren keresztül jut a helyére. A rendszer fémcsövekből áll, azonban a csatlakozási pontokon rugalmas gumi fékcsövek találhatók. A fékcsövek felépítése két rétegből adódik össze. A belső réteg gondoskodik arról, hogy a fékfolyadék gondtalanul tudjon áramolni. A külső réteg az alkatrész állapotának megóvását szolgálja, illetve megakadályozza, hogy az alkatrészbe és ezáltal a fékfolyadékba víz kerüljön.

A fékcsöveket működésükből adódóan számos behatás éri, illetve az extrém hőmérséklet, valamint a nedvesség és a szennyeződések gyengítik a fékcső anyagát. Így a gyártók nagyon szigorú követelményeket támasztanak az alapanyagok kapcsán. A csatlakozó pontokra különösen nagy figyelmet áldoznak, hiszen jelentős nyomást kell kibírniuk. A minőség tehát nagyon fontos, nem szabad ezen a téren kompromisszumot kötni! Ha bizonytalan a fékcső vásárlást illetően, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál az alkatrészeket illetően, illetve a kínálat is széleskörű! Szükség esetén, ha kérdése lenne, természetesen elérhetőséget is talál a webáruházban!