A hőszivattyú előnye és története

A hőszivattyú olyan gép, amely az egyik helyről hőt von le és továbbít egy másik helyre. A hőszivattyú nem új technológia; az 1800-as évek eleje óta használják hűtőszekrényekben. A hűtőszekrények és a légkondicionálók egyaránt gyakori példák a hőszivattyúkra. A hőszivattyúk a hűtőközegnek nevezett anyag keringésével váltakozó párolgási és kondenzációs cikluson keresztül továbbítják a hőt.

[wp_ad_camp_1]

A hőszivattyú előnye megtalálható a fisherklima.hu weboldalra látogatva,  tehát nézzen be hozzánk és tudjon meg minden részletet hőszivattyúinkról még ma.  A kompresszor két hőcserélő között pumpálja a hűtőközeget. Az egyik hőcserélőben, az elpárologtatóban, a hűtőközeget alacsony nyomáson elpárologtatják, és elnyeli a környezetéből a hőt. A hűtőközeget ezután útközben összenyomják a hőcserélőbe, a kondenzátorba, ahol nagy nyomáson kondenzálódik. Ezen a ponton felszabadítja a ciklus elején elnyelt szabad hőt. A folyadékból származó hő átkerül a fűtési rendszer vizébe, beleértve a radiátorokat és a padlófűtést, valamint a melegvíz-tartályt. A levegő-hőszivattyúnak kint, a szabadban kell lennie, és ventilátor segítségével szívja be a levegőt. Ez a levegő egy hőcserélőn áramlik, amely hűtőközeg folyadékot tartalmaz.

Az elpárologtató a levegőből származó látens hőt használja fel a hűtőközeg folyadékának kellő melegítésére, amíg az felforr és gázzá válik. Ezt a gázt egy kompresszor összenyomja, ami jelentősen megnöveli a hőmérsékletet. Egy további hőcserélő eltávolítja a hőt a hűtőközegből (folyadékká alakítja vissza), amelyet hasznos hőként felhasználhat. A földi hőszivattyús rendszer a föld alá szorított hőt használja, és hőszivattyúval magasabb hőmérsékletre emeli. Amennyiben többet tudna meg a hőszivattyús rendszerekről vagy rendelni szeretne nézzen be a fisherklima.hu weboldalra.