A Q10 fontossága a szervezetben

A Q10 fontos szerepet tölt be a szervezetben, azonban az életkor előrehaladtával a szervezet kevésbé képes előállítani, ezért mindenképp érdemes pótolni. A Q10 hiány komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, illetve hiánybetegség jelentkezhet, így érdemes tenni ezek kialakulása ellen.

Q10 koenzim fő feladata a szervezetben, hogy a sejtekben energiát termeljen, illetve az ATP, vagyis az adenozin-trifoszfát előállításában is. Ez azért lényeges, mert ennek az anyagnak komoly szerepe van az energiaátadásban. A Q10 másik nagyon fontos szerepe, az, hogy antioxidánsként működik, továbbá megvédi a sejteket az oxidatív károsodástól. A szabad gyökök túlzott mennyisége egyáltalán nem előnyös, mivel oxidatív károsodáshoz vezethet, amely a sejtek normál működésére negatívan hathat. Idővel ez komoly egészségügyi problémák kialakulását eredményezi. Kutatások is rávilágítottak, hogy az alacsony Q10 szint és bizonyos krónikus betegségek kialakulása közt összefüggés van, ami nem meglepő, hiszen a szervezet minden egyes funkciója ATP felhasználással jár, illetve az oxidatív károsodás rombolja a sejteket.

A GyógyVarázs Q10 Emulzió a termékpalettán belül is kiemelkedő. Az ötven milliliteres üvegcse egyedülállónak számít a piacon, mivel nyolcezer mg koenzimet tartalmaz. Ezenkívül E-vitaminból is bőven van a termékben. A Q10 Emulziót bármilyen folyadékba cseppentve nyugodtan lehet fogyasztani. Teljes mértékben natúr, természetes szépség- és egészségmegőrző vitamin, mely egyben a leghatékonyabb és legbiztonságosabb serkentőszer, olyannyira, hogy még a kávét és a taurint is megelőzi. Ha szeretne bővebben tájékozódni a GyógyVarázs Q10 Emulzió kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyvarazs.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű kínálatot!