5+1 elengedhetetlen konyhafelszerelés, amire feltétlenül szükség van

Kezdő konyhatündérek figyelem! Ezek a legfontosabb konyhafelszerelések, amikre mindenképpen szükséged lesz. Egy konyha akkor teljes, ha minden kéznél van akkor, amikor szükség van rá. De mik azok a legalapvetőbb konyhafelszerelések, amikre minden nap igény van? Kezdve a reggeli kávétól az esti pohár borig, vagy kakaóig.

Íme, 5+1 elengedhetetlen konyhafelszerelés, amire az év minden napján szükséged lesz:

  1. Étkészlet

Az étkészlet különböző tányérokból áll: lapos tányér, mélytányér, kistányér, desszertes tányér, stb. A reggelihez, az ebédhez és a vacsorához, de a nassoláshoz is alapvető dolog a tányér. A nagyon alap, 12 részes tányérkészlettől kezdve a 30-40 részes tányérkészletig nagyon nagy kínálat közül lehet választani.

  1. Evőeszközkészlet

Ez is egy olyan dolog, amire minden nap igényünk lesz. Kiskanál a kávé kavarásához, kanál a levesekhez, villa a főételekhez, kés a kenyérszeléshez, stb. Egy alap evőeszközkészlet 6 db kiskanál, 6 db nagy kanál, 6 db villa, 6 db vajazó kés részeket tartalmaz, ami tökéletes a kezdethez.

  1. Pohárkészlet

Hagyományos üvegpohár, vagy csiszolt kristálypohár készlet, poharak kellenek a konyhába. Egy általános pohárkészlet 6 db-os szettben készül, de vannak akár 24 részes pohárkészlet típusok is, amikbe különböző poharak tartoznak. Egy üdítős pohárkészlet azonban 100%, hogy szükséges minden alap konyhába.

Konyhai eszköz
Konyhai eszköz
  1. Edénykészlet

Aki nem főz rendszeresen, annak is fog kelleni 1-2 kisebb edény a konyhába. Ha csak melegíteni kell valamit, vagy teát készíteni, egy kis edény + fedő jó, ha kéznél van. Egy komplett edénykészlet viszont már főzésre is alkalmas lesz. Érdemes beszerezni, hiszen egy 6-8 részes edénykészlet olcsón is kapható.

  1. Konyhai kisgépek

Szendvicssütő, kávéfőző, vízforraló, konyhai robotgép, aprító, botmixer, konyhai mérleg, hogy csak a legalapvetőbbeket soroljam. Aztán ott vannak még azok a konyhai kisgépek, amikre nincs minden nap szükség: olajsütő, dagasztógép, mikrohullámú sütő, (nem ajánlom) turmixgép, citrusprés, tojásfőző. Ha nem is mindig, de 1-2 konyhai kisgép biztosan fog kelleni a mindennapok során a konyhában.

       5+1. Serpenyő

Egy konyhába talán dukál egy serpenyő is. Egy közepes méretű, mély serpenyő akkor is jól jöhet, ha a konyhai főzés kimerül egy tojásrántotta, vagy tükörtojás elkészítésénél. Ha van otthon egy serpenyő, akkor éhen már nem halunk.

A konyha az otthon lelke, mondták ezt rég, s ez a mondás a mai napig helyén van. A legalapabb konyhafelszerelést pedig minden konyha megérdemel.