Ablakemelő hiba – Mik az erre utaló jelek?

Az ablakemelő jelentősége akkor válik egyértelművé, amikor az elromlik. Ha szerencséje van, akkor ez nem akkor következik be, amikor az ablak le van húzva. Az ablakemelő nagyon fontos az autóban, mivel ez szabályozza az ablakmozgását.

[wp_ad_camp_1]

Ablakemelő hiba igazán bosszantó tud lenni, különösen, ha épp le van húzva az ablak és nem tudja felhúzni. Ekkor érdemes mielőbb szervizbe vinni az autót, mivel, ha az ablak lehúzott állapotában mond csődöt az ablakemelő, akkor nagy gondban lehet, mivel zacskóval nem lehet megakadályozni, hogy bárki benyúljon és ellopja, másrészről, ha épp esik, akkor amiatt aggódhat, hogy eláztatja a kocsi belsejét. Általában nem egyik pillanatról a másikra megy tönkre az ablakemelő, hanem vannak bizonyos előjelek. Ilyen például, ha az ablak csak nagyon lassan húzódik le vagy fel vagy, ha közben furcsa hangokat lehet hallani. Manapság a mai modern az autók többsége elektromos ablakokkal rendelkezik, amik egy kapcsoló által vezérelhetők. Viszont, ha ez tönkremegy, akkor az komoly problémát jelent. Ha tönkremegy az ablakemelő, akkor mindenképp szervizbe kell vinni az autót.

Gyakran merül fel a kérdés, hogy mi az oka, hogy tönkremegy az ablakemelő. Nos, ennek több oka is lehet. Lehet a hibás biztosítékok miatt, az ablakemelőgomb hibája miatt, vagy az ablakszabályzó hibájából is. Ha lenyomja az ablakemelőgombot és hallja a zümmögő hangot, akkor biztosan nem a szabályzó gombbal van a probléma. Ha a hang hallatszik, akkor az ablakszabályozórendszer sem valószínű, hogy hibás. Így nagy eséllyel a biztosítékok tájékán lesz a probléma forrása. Ha alkatrészre van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a széles körű kínálatot nagyszerű áron!