Altatásos beavatkozás előtti vizsgálatok

Az altatás egy olyan beavatkozás, amelyet úgy tervezünk és választunk meg, hogy az megfeleljen a páciens állapotának, illetve a műtét hosszának és jellegének is. Ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő altatást, szükség van arra is, hogy felmérjük a páciens általános egészségügyi állapotát illetve szervezetének teherbíró képességét is megállapítjuk.

[wp_ad_camp_1]

Az altatásos beavatkozás előtt tehát mindenképpen szükséges elvégezni egy EKG vizsgálatot, illetve laboratóriumi vizsgálatokat is, amely vénás vérvétellel történik, ezeket pedig oda kell adni az altatóorvosnak még a beavatkozás előtt. Az altatóorvosnak továbbá azt is el kell mondani, hogy milyen gyógyszereket szed, így az orvos majd megbeszéli önnel, hogy azokat a gyógyszereket hogyan érdemes szedni műtét előtt és műtét után is. A következőket pedig az egyéni biztonság érdekében kell betartani: az első az, hogy 6 órával a tervezett műtét előtt ne egyen semmit, ne igyon, illetve semmiképp se dohányozzon. Ha van kivehető kontaktlencséje illetve fogprotézise, akkor azokat is vegye le, valamint alaposan mosson fogat.

A műtét során nem szabad szemüveget viselni, az ékszereket is kötelező levenni, illetve a sminket, körömlakkot le kell mosni. Nagyon fontos, hogy az altatóorvos által jóváhagyott gyógyszereket a megfelelő időben szedje be, és ne fogyasszon alkoholt legalább 24 órával a műtét előtt. Ha többet szeretne megtudni az altatásos beavatkozásról, vagy ön is épp egy ilyen lőtt áll, akkor érdemes lehet fellátogatni weboldalunkat, a  belvarosiorvosicentrum.hu-t ahol talál további információkat. Ha valamivel kapcsolatban kérdezni szeretne, ezt is megteheti, csupán annyi a dolga, hogy felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza bátran a +36 30 870 74 27 telefonszámot.