Az asztalos fatelepek és azok szolgáltatásaikról

A kivitelezés az asztalos szakmában leginkább a felhasznált alapanyagoktól függ, hiszen hiába jó a mester, ha nem áll rendelkezésére jó faanyag. Az asztalos fatelep viszont a legtöbb városban megtalálható és többségében nem csak magát a faanyagot biztosítja a szakemberek számára, hanem kapcsolódó szolgáltatásokat is, melyekre most néhány pillantást vetünk.

[wp_ad_camp_1]

Az asztalos fatelep egyik kapcsolódó szolgáltatása lehet az épületfa rovar és gomba elleni vegykezelése. Sokan erre a célra a méltán népszerű Bochemit QB magas hatásfokú univerzális töményített szert használják, mely mindennemű építési fűrészanyag hosszan tartó védelmét tudja biztosítani. Általa a penészek, fakárosító gombák és fakárosító rovarok nem fogják megtámadni a faanyagot. A szer egyaránt felhasználható beltérben és kültérben is, méghozzá a legtöbb építkezési fűrészárura, tetőszerkezetekre. Amíg védelem élettartama beltéren korlátlan ideig tart, addig kültéren is minimum öt év.

Asztalos fatelep
Asztalos fatelep

Az asztalos fatelepek másik fontos szolgáltatása a famegmunkálás, tehát annak méretre vágása, gyalulása és felsőmarása. Az épületfa gyalulása segítségével olcsóbban és jó minőségben szinte bármire alkalmas faagyaghoz juthat hozzá. A felületi megmunkálás már kombinált faipari gépekkel történik. Ez az asztalos fatelep szolgáltatás leginkább azok számára ajánlott, akik egyenletes, szép gyalult fafelületeket szeretnének otthonukba. A szolgáltatás által kerti padját, egyéb kiülőjét közvetlenül a megvásárláskor tökéletes felületűként tudja elszállítani.

Az asztalos fatelepek egyéb szolgáltatásai közé szokott tartozni a felsoroltak mellett a kiszállítás, illetve teherfuvarozás, az egyedi fa termékek gyártása és sok fatelep mesterembert, jó asztalost is tud ajánlani. Pontosan ezért mielőtt asztalos fatelepet választana érdemes alaposan körülnézni, ki mit tud kínálni.