Bőrviszketés? Ne hanyagolja el!

Folyamatosan visszatérő viszketéstől szenved? A probléma megnehezíti mindennapjait és akár kellemetlen helyzeteket is teremt? A megoldás sokszor egyszerűbb, mint gondolná, ám azzal mindenképpen tisztában kell lennie, hogy mi váltja ki a panaszokat. Ha nem gyökerénél kezeli a problémát, akkor könnyedén visszatérhet az.

[wp_ad_camp_1]

A bőrviszketés sokakat érint, ám a háttérben gyakran csak egyszerű kiszáradás áll, amelyet a bőr megfelelő ápolásával meg lehet szüntetni. A viszkető bőr kellemetlenségével valószínűleg mindenki találkozott már. Ilyenkor hajlamosak vagyunk akár addig marni az érintett bőrfelületet, míg az kisebesedik. A helyzet még komolyabb akkor, ha ekcémával vagy pikkelysömörrel találkozunk. Esetükben ugyanis nem elegendő csak a vakarózás elkerülése, de a megfelelő készítmények alkalmazása is nélkülözhetetlen a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Az üzletek polcain sorakozó tusfürdők, szappanok és habfürdők között sok olyan van, melyek mesterséges összetevőket és illatanyagokat tartalmaznak.

Az emberi bőr ezek folyamatos jelenlétére allergiás reakcióval válaszolhat és a nem megfelelő pH-érték a bőr kiszáradását is okozza. Ilyenkor az első jel, ami felhívja erre a figyelmet, az a viszketés és a kiszáradt, akár pikkelyesen hámló bőr. A legfontosabb az, hogy azonnal cseréljük le a tisztálkodáshoz használatos készítményeket és részesítsük előnyben a természetes összetevőket. Arcra remek választás a sószappan, melyet krémként célszerű használni. A sha vaj, a kókuszolaj kiválóan hidratálják a bőrt, de a tusfürdő és szappan megválasztásakor is ajánlott ügyelni a természetességre. Ugyan az évek múlásával a kiszáradt bőr egyre többeknek okoz gondot, de mégsem köthető ez életkorhoz. A nem megfelelő készítmények komoly gondokat, akár jelentő területet érintő gyulladásokat okozhatnak. Ügyeljünk a megelőzésre, ekcéma és pikkelysömör esetén pedig keressünk fel mihamarabb szakembert!