Carotis Doppler ultrahang a Belvárosi Orvosi Centrumban

A Carotis Doppler ultrahang vizsgálat a nyaki verőér, az ereken belüli áramlás és az érfalak, szűkületek vizsgálatára szolgál. A duplex megnevezés arra utal, hogy a vizsgálat során az áramlást kétféle módszerrel végzi a szakorvos.

[wp_ad_camp_1]

Carotis Doppler ultrahang vizsgálat számos probléma feltárására tökéletes. Carotis Doppler ultrahang vizsgálat stroke utáni állapot, átmeneti agyi keringészavar utáni állapot vagy átmeneti látászavar utáni állapot ellenőrzésére és nyomon követésére szolgál. Szívműtét és szívkatéterezés előtt is Carotis Doppler ultrahang vizsgálat indokolt. Magas rizikótényezők esetén az érelmeszesedés fokának megállapítására is a Carotis Doppler ultrahang vizsgálat jelenti a megoldást. Továbbá a Carotis Doppler ultrahang vizsgálat által a merevedési zavarban szenvedő férfi páciensek ereinek állapotáról is bővebb információkat lehet szerezni. A carotisokon végzett műtétek és beavatkozások utáni nyomonkövetés módja ez a típusú ultrahang. A Carotis Doppler ultrahang vizsgálatnak köszönhetően az erek lefutása, átmérője, fali megvastagodása, továbbá a lerakodások tökéletesen megvizsgálhatók.

Ezenkívül a nagyobb mértékű szűkületek is megállapíthatók az áramlási jelekből, valamint a jellegének megváltozásából és a keringés gyorsulásából. A Carotis Doppler ultrahang vizsgálat részét képezi továbbá a nyaki gerincoszlop mentén futó artéria és a kulcscsont alatti verőér áramlásának megítélése. A vizsgálat elvégzéséhez szabaddá kell tenni a nyakat, egyéb előkészítésre nincs szükség. Így a nyakláncot érdemes levenni és a vizsgálat idejére eltenni. Bizonyos alkati tényezők, például a rövid, vastag nyak megnehezítik a vizsgálat elvégzését. Bővebb információkért és időpontfoglalásért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra!