EGR szelep a környezetünk védelme érdekében

Manapság mindenki autót használ, még akkor is, amikor igazából nincs is szüksége rá. Ez egy általános jelenség, amely sajnos azzal jár, hogy a levegő és a környezet nagyon nagy arányban szennyeződik. Viszont léteznek olyan tartozékok, amelyek segítenek ezt megakadályozni.

[wp_ad_camp_1]

A minőségi EGR szelep egy olyan alkatrész, amely abban segít, hogy nem engedi az égés során keletkezett káros anyagokat a levegőbe juttatni. Olyan anyagokat éget el újra, amelyek nitrogén alapúak, ezért nagyon károsak lennének az emberi szervezetre, amikor belélegezzük. Mivel ezek az anyagok visszafordulnak az égéstérbe, nem jutnak ki a levegőbe, csak akkor, amikor már kevésbé ártalmasak. Fontos megjegyezni, hogy az EGR szelep benzines és dieseles motorok esetében másképp működik, úgyhogy mindenképpen megéri egy kicsit utána nézni, vagy kikérni egy szakértő véleményét, mielőtt beszerzünk egyet. Hogy elkerüljük a meghibásodást, meg kell tennünk bizonyos óvintézkedéseket. A jó minőségű motorolaj használatával szerencsére könnyen megelőzhetjük a komolyabb bajokat.

Ha mégis bekövetkezne, akkor érdemes kicseréltetni azt. Persze azt is megtehetjük, hogy csak tisztítást végzünk, viszont az még egyáltalán nem garantálja, hogy később nem következik be ugyanúgy a baj. Mivel nem olyan egyszerű megcsinálni ezt, érdemes inkább kicseréltetni, hogy ne dolgozzon az ember többször is potyára. Ha Szegeden, vagy környékén keresne szakértői szolgáltatást ez ügyben, akkor ne habozzon, látogasson el a Kossuth Lajos utca 87-es szám alá a Kovács Autóalkatrész cég székhelyére. Az itt dolgozó emberek igazi szakértői segítséget nyújtanak majd Önnek jutányos áron. Ha viszont ért az autószereléshez, látogasson el a cég internetes oldalára, a www.alkatreszek.hu címen. Ha további kérdése lenne, írjon az info@kovacsauo.hu e-mail címre, vagy hívja bátran a +36 62/468-444-es telefonszámot.