Eurosport 2 műsorújság az interneten

A snooker egy olyan sportág, amelyet először a 19. század második felében Indiában állomásozó brit hadsereg tisztjei űztek. A játékot egy téglalap alakú, zöld vászonnal borított asztalon játsszák, hat lyukkal, egy van minden sarokban, és egy minden hosszú oldal közepén. A snooker játszmák is megtekinthetőek az eurosport 2 műsorán.

Eurosport 2 műsor teljes egészében megtekintheti a musor.tv weboldalon tehát látogasson el ide és mindent megtalál ami a snookerrel kapcsolatos és a kezdési időpontokat is mind fellelheti. Egy snooker dákó segítségével az egyes játékosok vagy csapatok felváltva ütik a fehér golyót, hogy a többi huszonegy snooker golyót a megfelelő sorrendben lyukba lökjék és minden lökésért pontokat gyűjthetnek. A snooker mérkőzéseit az nyeri, aki a legtöbb pontot szerezte. A snooker meccs úgy ér véget, hogy az egyik játékos előre meghatározott számú meccseket nyert. A Snooker 1875 -ben nyerte el identitását, amikor Sir Neville Chamberlain hadtiszt, Ootacamundban, Madrasban és Jubbulpore-ban állomásozott, kidolgozott egy szabályrendszert. A snooker szó jól bevált, bár becsmérlő kifejezés volt, amelyet tapasztalatlan vagy elsőéves katonai személyzet leírására használnak. A 20. század elején a snooker-t főleg az Egyesült Királyságban játszották, ahol az úri sportnak tekintették a hatvanas évek elejéig, mielőtt népszerűsége nemzeti mulatsággá nőtt, és végül elterjedt a tengerentúlon.

A játékszabályokat először 1919-ben állapították meg, amikor megalakult a Biliárd Szövetség és Ellenőrző Klub. Professzionális sportként a snooker-t jelenleg a World Professional Billiards and Snooker Association irányítja. A snooker világbajnokság 1927 óta zajlik. Joe Davis, a sportág korai fejlődésének kulcsfigurája és úttörője, tizenöt egymást követő világbajnoki címet nyert 1927 és 1946 között. Amennyiben megtekintené a snooker bajnokságot nézzen be a musor.tv-re.