M4 – UEFA Bajnokok Ligája

Az UEFA Bajnokok Ligája (rövidítve: UCL) az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által szervezett éves klubfutball-verseny, amelyet a legmagasabb osztályú európai klubok játszanak és körmérkőzéses csoportkörben döntik el a győzteseket, majd kieséses formátumban játszanak.

M4 műsor a bajnokok ligájával együtt megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát látogasson el ide még ma ha meg szeretné nézni, hogy milyen meccseket nézhet ma vagy éppen a hétvégén. A BL a világ egyik legrangosabb futballversenye és az európai labdarúgás legrangosabb klubversenye, amelyet nemzeti szövetségeik nemzeti bajnokai játszanak. Az 1955 -ben Coupe des Clubs Champions Européens (franciául az Európai Bajnokok Klubjainak Kupája) néven bemutatott, és közismert nevén Európa Kupa, kezdetben egyenes kieséses torna volt, amely csak az európai hazai bajnokságok bajnokai számára nyílt meg, győztesét pedig úgy tekintik, hogy klub Európa-bajnok. A verseny 1992-ben kapta meg jelenlegi nevét, 1991-ben körmérkőzéses csoportkörre váltott, és 1997 óta több versenyzőt is engedélyezett bizonyos országokból. Azóta kibővítették, és bár Európa legtöbb nemzeti ligája továbbra is csak bajnokkal nevezhet, a legerősebb bajnokságok jelenleg akár négy csapatot is biztosítanak.

Azok a klubok, amelyek nemzeti bajnokságuk következő helyén végeznek, de nem jutottak be a Bajnokok Ligájába, jogosultak a másodosztályú UEFA Európa Liga versenyre, 2021-től pedig az UEFA Európa Ligába nem jogosult csapatok jogosultak egy új harmadosztályú versenyre.  A jelenlegi formátumban a Bajnokok Ligája június végén kezdődik egy előzetes fordulóval, három selejtezőkörrel és egy play-off fordulóval. A hat túlélő csapat belép a csoportkörbe, és 26 előre kvalifikált csapathoz csatlakozik. A 32 csapatot nyolc négy csapatból álló csoportba sorsolják, és kettős körmérkőzéses rendszerben játszanak egymással. További részletekért nézzen be a musor.tv-re.