Fontos kérdések és válaszok a lefolyó kapcsán

A lakástulajdonosok körében rengeteg kérdés merül fel a lefolyókkal kapcsolatban. Általában a legnagyobb problémát a dugulás jelenti, így nem csoda, hogy ennek kapcsán merül fel a legtöbb kérdés. Az alábbiakban ezeket a kérdéseket és a hozzájuk kapcsolódó válaszokat nézzük meg.

[wp_ad_camp_1]

A lefolyót illető kérdésekről és válaszokról itt tudhat meg többet! A lefolyó kapcsán számos fontos kérdés adódik. Ilyen például, hogy milyen jelei vannak a lefolyó eldugulásának. Kissé abszurd kérdésnek tűnhet, hiszen, ha nem megy le a víz a mosogatóból vagy túlcsordul a WC, akkor az egyértelmű jele annak, hogy dugulás történt. Azonban vannak kevésbé egyértelmű jelek. Ilyen például, hogy a lefolyó körül szennyvíz szag érződik. Szintén gyanakvásra adhat okot, ha furcsa, zörgő hangokat hall a lefolyóból, ebben az esetben szinte biztos, hogy dugulásról van szó, mivel a hang okozója a beszorult levegő. Ilyen esetekben érdemes mielőbb szakértő segítségét kérni. Abban az esetben, ha bérbe adott ingatlanról van szó, akkor először a bérlővel érdemes egyeztetni, mivel, ha Ő okozta a problémát, akkor neki kell állni a költségeket.

Abban az esetben, ha azt tapasztaljuk, hogy nagyon lassan folyik le a víz a zuhanyzóban vagy a fürdőkádban, akkor részleges dugulásra lehet gyanakodni, ami azt jelenti, hogy hamarosan bekövetkezik a teljes dugulás. A lefolyótisztító hatásos a lerakodások ellen, azonban vigyázni kell vele, mivel, ha túlzásba viszi a használatát, akkor az erős vegyszerek károsíthatják a lefolyócsövet. Hozzátesszük, ma már egészen jó tisztítószereket lehet készíteni házi módszerekkel. Ezek a házi praktikák nem csak olcsók, de egyben kevésbé károsak, mint az erős vegyi anyagok. Továbbá az egészséget is kevésbé veszélyeztetik.