Fűtésre optimalizált klíma

Nagyon kevesen vagyunk olyan szerencsések, hogy olyan területen élünk, ahol meleg és napos idő van egész ében, ezért van, hogy szükség lehet egy hatékony klímára.

[wp_ad_camp_1]

Fűtésre optimalizált klíma kapható a klimaman.hu weboldalon, tehát nézzen be weboldalunkra és tekintse meg klímáinkat amelyeket kifejezetten fűtésre terveztek.  Az alapok megértéséhez ismernie kell a „gőz-kompressziós hűtési ciklust”. A folyamat kémiai hűtőközeg útján működik, amely a hőt a rendszer egyik részéből a másikba továbbítja, majd felszabadítja. Először a vegyi anyagot nagynyomású, erősen forró gázzá préselik, amelyet aztán egy „tekercsnek” nevezett hosszú csőbe pumpálnak. Mivel a hűtőközeg (nagy valószínűséggel a „freon” nevű vegyi anyag) átfolyik a tekercsen, a hőt egy ventilátoron keresztül nyerik ki. Miután lehűlt, a gáz visszaalakul folyékony állapotba, majd egy tágulási szelepbe kerül, amely csökkenti a vegyi anyag nyomását, mielőtt a „párologtatóba” pumpálná. Tulajdonképpen egy másik tekercs lesz elpárologtató, ahol a vegyi anyag gázzá alakul a levegő hőjének kihúzásával. Amint a gáz elnyeli a hőt, a keletkezett hideg levegőt a helyiségbe fújják.

Ez lényegében bonyolult, de hatékony módszer a hő átadására belülről kifelé. Tehát a fűtés egyszerűen ennek a fordítottja? Röviden, igen! Egy szelep hozzáadásával az energia áramlása megfordítható, hatékonyan átalakítva a légkondicionálót fűtéssé! Az erre képes légkondicionáló egységek sajátos „fűtési üzemmóddal” rendelkeznek. Ha ez az üzemmód be van kapcsolva, a hűtőfolyadék áramlása elmozdul, így a forró tekercsek lehűlnek és a hideg tekercsek felmelegednek. Míg normál üzemmódban a hideg levegőt a helyiségbe pumpálják, a meleg levegőt pedig kifelé engedik, a fűtési üzemmód bekapcsolásakor a meleg levegőt a helyiségbe pumpálják, és a hideg levegőt kiszorítják.  Amennyiben rendelne egy ilyen fűtésre tervezett klímát, keressen fel minket a klimaman.hu weboldalon.