Fűtésre optimalizált klíma

Nagyon kevesen vagyunk olyan szerencsések, hogy olyan területen élünk, ahol meleg és napos idő van egész ében, ezért van, hogy szükség lehet egy hatékony klímára.

Fűtésre optimalizált klíma kapható a klimaman.hu weboldalon, tehát nézzen be weboldalunkra és tekintse meg klímáinkat amelyeket kifejezetten fűtésre terveztek.  Az alapok megértéséhez ismernie kell a „gőz-kompressziós hűtési ciklust”. A folyamat kémiai hűtőközeg útján működik, amely a hőt a rendszer egyik részéből a másikba továbbítja, majd felszabadítja. Először a vegyi anyagot nagynyomású, erősen forró gázzá préselik, amelyet aztán egy „tekercsnek” nevezett hosszú csőbe pumpálnak. Mivel a hűtőközeg (nagy valószínűséggel a „freon” nevű vegyi anyag) átfolyik a tekercsen, a hőt egy ventilátoron keresztül nyerik ki. Miután lehűlt, a gáz visszaalakul folyékony állapotba, majd egy tágulási szelepbe kerül, amely csökkenti a vegyi anyag nyomását, mielőtt a „párologtatóba” pumpálná. Tulajdonképpen egy másik tekercs lesz elpárologtató, ahol a vegyi anyag gázzá alakul a levegő hőjének kihúzásával. Amint a gáz elnyeli a hőt, a keletkezett hideg levegőt a helyiségbe fújják.

Ez lényegében bonyolult, de hatékony módszer a hő átadására belülről kifelé. Tehát a fűtés egyszerűen ennek a fordítottja? Röviden, igen! Egy szelep hozzáadásával az energia áramlása megfordítható, hatékonyan átalakítva a légkondicionálót fűtéssé! Az erre képes légkondicionáló egységek sajátos „fűtési üzemmóddal” rendelkeznek. Ha ez az üzemmód be van kapcsolva, a hűtőfolyadék áramlása elmozdul, így a forró tekercsek lehűlnek és a hideg tekercsek felmelegednek. Míg normál üzemmódban a hideg levegőt a helyiségbe pumpálják, a meleg levegőt pedig kifelé engedik, a fűtési üzemmód bekapcsolásakor a meleg levegőt a helyiségbe pumpálják, és a hideg levegőt kiszorítják.  Amennyiben rendelne egy ilyen fűtésre tervezett klímát, keressen fel minket a klimaman.hu weboldalon.