Közös képviselő főbb feladatai a társasházban

A társasházi élet nem csak kényelmes, de bizonyos kötelezettségekkel is együtt jár. A társasházak esetében célszerű a lakók által kevésbé ismert jogi vonatkozású ügyeket szakemberre, de sokkal inkább egy szakemberekből álló csapatra bízni, melynek tagjai, jogászok, mérlegképes könyvelők és közgazdászok.

[wp_ad_camp_1]

Közös képviselő feladata elsősorban a társasház problémamentes működése iránti kezességvállalás, annak érdekében, hogy a közös szempontok, érdekeltségek és célok megvalósuljanak. Ennek érdekében a közös képviselő különféle intézkedéseket hajt végre. Ilyen például a társasházi igények érvényesítése, a közös költség beszedése. A vállalt feladatait ideálisan végző közös képviselő a társasházi kötelezettségekről és jogokról részletekbe menő tájékoztatást ad, aminek köszönhetően a társasház lakói sok kellemetlenségtől meg tudják kímélni magukat. A társasházi lakók számára természetesen az is fontos, hogy ne viszályban, állandó perpatvarban kelljen élniük, hanem meglegyen a közösségi érdekek és a személyes elvárások közötti harmónia.

A közös képviselő egyik fontos feladata az alapító okiratban, valamint a szervezeti működési szabályzatban foglaltakhoz hűen igazodva gondoskodni a megfelelő közgyűlési határozatok előkészítéséről, valamint végrehajtásáról. Ezenkívül a közgyűlés előtt ellenőrzi a tulajdonosi listát és karbantartási felújítási tevékenységeket szervez, valamint le is ellenőrzi ezeket. A tulajdonostársakat tájékoztatja a közös költségekről, valamint, hogy a közös költség mit, illetve milyen szempontokat foglal magába. Talán mondanunk sem kell, hogy a közös képviselő alaposan ismeri a társasház adottságait. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a metropolisz.com weboldalra és tájékozódjon!