Gyerekszőnyegek kicsiknek és nagyoknak is

Autópályás szőnyeg és hercegnős szőnyeg kicsiknek? Színes szőnyeg a nagyobbaknak? A választás néha nem könnyű.

A gyerekszoba berendezése az életkoruk, érdeklődési körük gyors változása miatt nem könnyű feladat. A szépség vagy a praktikusság, a mesevilág, vagy az ésszerűsség nyer teret, a szülőkön és a gyermekek kompromisszumán is múlik.

A bútorzat, a lakástextíliák, a színek, a minták kiválasztása a gyerekszobában is nagyon lényeges. Egy szép gyerekszőnyeg, mint középponti része a szobának, kis megfontolást kíván vásárlás előtt.

A gyerekszőnyegek kiválasztása több szempont szerint lehetséges:

  • Szín szerint
  • Életkor szerint
  • Méret szerint
  • Minta szerint
  • Anyag és szálhosszúság szerint

Attól is függ a gyerekszőnyeg típusa, hogy egyke gyermekről van –e szó, aki egyedül uralja a szobáját, vagy testvérek esetében osztoznak a helyiségen?

Közös fiú és lány szoba esetében semleges színű gyerekszőnyeg, ami jó választás, de ha kislány szobáról van szó, a rózsaszín szőnyeg is uralkodhat. Fiú szoba esetében pedig a szürke, vagy kék gyerekszőnyeg bátran választható, testvéri civódás nélkül. A közös szoba is szépen berendezhető fiúk-lányok esetében is úgy, hogy mindkettejüknek kedvező legyen.

Gyerekszőnyeg
Gyerekszőnyeg

Melyik a legkedveltebb fiús gyerekszőnyeg?

Az autópályás szőnyeg az egyik favorit a fiúk körében. Ez egy olyan gyerekszőnyeg, amit kivétel nélkül minden kisfiú szeret. Puha érintést és melegséget ad a talpaiknak, valamint jó rajta játszani is. A rengeteg kis autó jól kihasználható, órákig is eljátszanak egy autós gyerekszőnyegen a fiúk. Beszerezhető kék színben, szürke színben és a színes autópályás gyerekszőnyeg is nagyon stílusos.

Melyik a legkedveltebb kislány gyerekszőnyeg?

Nem kérdés. A rózsaszín. A rózsaszín hercegnős gyerekszőnyeg pedig egyenesen rajongásig kedvelt a kislányok köreiben. Egy szép, puha rózsaszín gyerekszőnyeg minden kislány szobáját mesebirodalommá varázsolja. Fontos, hogy olyan idillt teremtsünk a gyerekek saját birodalmában, ahol megnyugodhatnak, és ahol biztonságban érezhetik magukat.

Persze tudom, hogy nem minden gyereknek adatik meg, hogy saját szobája legyen. Ilyenkor egy kis sarkot is berendezhetünk nekik, ahol egy gyerekszőnyeg található a padlón és a saját kis játékaik, privát dolgaik vannak elhelyezve.

Egy nagyméretű gyerekszőnyeg pedig a privát gyerekszoba hangulatáért felelős. Disney gyerekszőnyeg, kör alakú gyerekszőnyeg, állatos gyerekszőnyeg, vastag gyerekszőnyeg és bármilyen típust is választunk, a gyermekeink egészséges fejlődése és jó közérzete a cél.