Könyvmolyképző kiadó hatalmas könyv választékkal!

Az új évben sokan próbálják megtartani újévi fogadalmukat. Van, aki azt fogadja meg, hogy idén többet fog olvasni. Nem titok, hogy az olvasás jót tesz önnek. De pontosan hogyan javítja az olvasás az életét? És miért kell ezt prioritásként kezelnie idén?

Könyvmolyképző könyvek rendelhetőek a book24.hu weboldalon, tehát ha ön is elolvasná Colleen Hoover vagy éppen Brigid Kemmerer könyveit a könyvmolyképző kiadótól, keressen fel minket még ma. Az olvasás annyit jelent az elmének, mint a gyakorlat a testnek. Joseph Addison ezt az idézetet nagyjából 300 évvel ezelőtt írta, mielőtt a modern tudományos és kutatási berendezések alátámaszthatták volna állítását. Ma azonban tudományos tanulmányok azt mutatják, hogy az olvasás okosabbá tesz. Egy regény olvasása például fokozza a véráramlást és javítja az agyi kapcsolatokat. Megfejtett már egy esetet egy rejtélyes könyvben, mielőtt elolvasta volna a következtetést, vagy megjósolta az események fordulatát egy regényben? Az elemző gondolkodását pusztán az olvasás serkentette. Az olvasás segít a minták felismerésében, a problémák megoldásában és az új információk asszimilálásában, mintha a karakterek helyében élnénk. Amikor olvas, az agya felszívja a jó írástechnikákat és a szókincset. Saját írásában öntudatlanul is lemásolja azoknak a könyveknek az írási stílusát, amelyek lekötötték a figyelmét. Az olvasás a szókincset és a helyesírást is fejleszti. Az új szavak természetes kontextusukban jelennek meg, és a környező szavakból következtethet jelentésükre.

Mivel az olvasás gyarapítja szókincsét és az új szavak helyes használatára vonatkozó ismereteit, az olvasás segít abban, hogy világosan megfogalmazza, amit mondani szeretne. Az olvasás során megszerzett ismeretek is sok beszélgetési lehetőséget adnak másokkal. Szeretünk olyan emberekkel beszélgetni – különösen kisgyerekekkel – akik sokat olvasnak. Amennyiben többet tudna meg nézzen be még ma a book24.hu weboldalra, ahonnan rendelhet is.