Ha meghibásodik a főfékhenger, akkor mielőbb cserélje ki!

A főfékhenger igazán egyszerű működési elvvel rendelkezik. Abban a pillanatban, hogy rálép a pedálra, akkor ezzel egyidőben mozgásba hoz egy dugattyút, aminek segítségével a fékcsövekbe olajat présel, melyek a fékberendezéshez továbbítják az erőt. Ez nem más, mint a hidraulikus fék.

Főfékhenger meghibásodásakor semmit sem fog kezdetben érzékelni, így fogalma sem lesz arról, hogy baj van. Nem érzékel semmi különöset a jármű úttartásában vagy a motor teljesítményében. Látszólag minden rendben van. A főfékhenger hibáját kizárólag akkor érzékeli az ember, amikor meg akar állni az autóval, azonban ebben az esetben sem tűnik fel azonnal a baj. Annak érdekében, hogy a főfékrendszer minél hosszabb élettartammal rendelkezzen, nagyon fontos, hogy minőségi fékfolyadékot használjon az autóba. Ezenkívül az sem árt, ha a rossz minőségű utakat kerüli, amennyire csak tudja. Ha úgy tapasztalja, hogy a fékalkatrészekkel bármilyen probléma adódik, akkor mindenképp vigye szervizbe az autót, ne próbálja meg megbütykölni, ugyanis a fék nem játék, nem szabad kockáztatni!

A főfékhenger meghibásodásának egyik leggyakoribb kiváltó oka, hogy a fékhengerbe olaj szivárog. Ekkor még lehet fékezni, ugyanakkor, ha tartósan fékez, folyamatosan nyomja a féket, akkor a fék elenged, így hiába nyomja a pedált, az autó el fog indulni a lejtőn. Nagyon sok esetben a főfékhenger felújítás nem végezhető el, így ki kell cserélni a meghibásodott alkatrészt. Szintén gyakori probléma, hogy a főfékhenger tömítésével adódik valamilyen probléma. A legjobb, ha szervizbe viszi az autót, ha valamilyen problémát tapasztal, ahol kiderítik a probléma okát. Ha pedig alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol minőségi alkatrészek széles választékát találja!