Hogyan ismerhetjük fel a méhnyakrák tüneteit?

Sajnos manapság egyre több rákos megbetegedéssel találkozhatunk. A nők körében a leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a méhnyakrák, amely a HPV vírus által terjed.

[wp_ad_camp_1]

A méhnyakrák tünetei nem mindig egyértelműek, így leginkább szűrővizsgálatokkal és laboratóriumi vizsgálatokkal mutatható ki. A méhnyakrák megelőzhető, ám ahhoz rendszeresen ellenőriznünk kell az egészségünket. Ma Magyarországon, évente még mindig legalább 1200 nő betegszik meg, melyből 500 el is halálozik. Ez legtöbb esetben elkerülhető lenne, hiszen a Humán papilóma vírus (HPV) egyszerűen és biztosan kimutatható. Ez egy gyakori vírusfertőzés, amely nemi úton terjed. Az emberek többsége úgy hordozza magában, hogy nem is tud róla. A HPV vírusnak körülbelül 100 ismert típusa van, melyből 13 jelent igazán magas kockázatot. A HPV vírus a daganatos megbetegedés mellett, még bizonyos szemölcsöket is okozhat, melyek nem olyan veszélyesek, mint a daganatos megbetegedések, ám igen makacsok és nehezen kezelhetőek.

Ezeknek legtöbb esetben nincs oka a rákhoz, ám intő jel lehet arra, hogy HPV vírus megtalálható a szervezetben. A HPV vírus könnyedén kimutatható laboratóriumi vizsgálatok által, ráadásul még az is meghatározható, hogy mennyire nagy kockázatú vírussal állunk szemben. A belvárosi orvosi centrumunkban elérhető a CINTEC PLUS vizsgálat, amely nem csak a HPV jelenlétét mutatja ki, de azt is, hogy a sejteken belül elindult-e a kóros elváltozás. Amennyiben szeretne bővebb információval rendelkezni, akkor kattintson a www.belvarosiorvosicentrum.hu honlapjára, ahol minden további információt megtalál. Előre egyeztetett időpontokért hívjon bennünket a +36 30 870 74 27-es, illetve a +36 30 372 68 32-es telefonszámokon.