Integrált településfejlesztési stratégia

Az településfejlesztés során az integrált településfejlesztési stratégia megléte elengedhetetlen. Ehhez mindenképp érdemes szakértő segítségét kérni. Ha nincs ötlet, hogy mégis kihez forduljon, akkor érdemes ellátogatni a varosfejlesztes.hu weboldalra!

[wp_ad_camp_1]

Integrált településfejlesztési stratégia során az önkormányzatok általában 7-8 éves időintervallumban gondolkodnak, ekkora időre vetítik előre a települések városfejlesztési tevékenységeit. A Városfejlesztés Zrt nagy gyakorlattal rendelkezik integrált településfejlesztési stratégia készítésében, mivel az elmúlt húsz évben több ilyet is készített külföldi és hazai városok számára egyaránt, kisebb városok és megyeszékhelyek számára. Egy szóval számukra nem ismeretlen a feladat. Érdemes ellátogatni az online platformjukra, ahol bőven talál referenciát. Még a kétezres évek előtt pár évvel és a kétezres években olyan városok számára készítettek stratégiai szemléletű, de megvalósítás orientált tervezési dokumentumokat, mint Pécs Megyei Jogú Város, Mosonmagyaróvár, Dabas, Keszthely, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, Cegléd vagy Fülek.

Mosonmagyaróváron és Zalaegerszegen a fentebb említett tervezetek alapján hozták létre az önkormányzatok saját városfejlesztő társaságukat. Egy szóval az elkészített dokumentumok és tervezetek meghatározták a megvalósításukra alkalmas városfejlesztő társaságok jellemzőit, valamint a középtávon, az az a hét-tíz évre szóló városfejlesztési akciókat. Azt is fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az európai uniós közpolitikai törekvések találkoztak a Városfejlesztés Zrt eredményeivel. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a varosfejlesztes.hu weboldalra, ahol a referenciákat is megtekinthetik!