Kannabisz olaj sportolóknak a nagy megmérettetésre

Egyre növekvő népszerűsége a kannabisz olajról még mindig terjengenek tévhitek és sokan hajlamosak azt hinni, hogy bódító hatású termékről van szó. Még a sportolók is.

[wp_ad_camp_1]

Kannabisz olaj számos jótékony hatással rendelkezik, így nem csak sportolók, de átlagemberek számára is ajánlott fogyasztása. Elsősorban a fájdalomcsillapító hatásáról érdemes szót ejteni, hisz akik korábban az ágyból is kínok közt keltek ki, azok a kannabisz olaj használata után a fájdalom teljes megszűnéséről, valamint számos egyéb pozitív hatásról számoltak be. Akik az élsportban igyekeznek minél jobb eredményt elérnie, azok gyakorta panaszkodnak fájdalomra, kimerültségre. Hogy teljesítményük javulhasson, mielőbbi regenerációra van szükségük, méghozzá úgy, hogy az ne ütközzön dopping tiltólistába.

A sportolóknak nem csak a versenyeken van szükségük támogatásra, de a felkészülési időszakban is fontos számukra a fájdalmak csillapítása, valamint, hogy energikusak maradjanak. Az élsportolók kizárólag olyan termékeket használhatnak, amik nincsenek dopping tiltólistán. A CBD a World Anti-Dopping Agency (WADA) és az United States Anti-Dopping Agency (USADA) által is engedélyezett szer. Így világszerte használják a sportolók, hogy teljesítményük pozitív irányba változzon. Küzdősportolók számára különösen hasznos lehet, főleg azoknak, akik a sportjuknak fejre mért ütéseket szenvedhetnek el. Mivel a kannabisz olaj neuroprotektív hatású, vagyis segít az agy védelmében. Ugyanis az olyan sportokban, ahol a fejet ütés éri, ritka, hogy több éves aktív sport jelenlét után az illető ne szenvedjen semmilyen agyi károsodást. Éppen ezért szükséges tenni annak érdekében, hogy az agy minél kevésbé sérüljön, szenvedjen károsodást.