Klasszikus szőnyeg a mában

Klasszikus stílus otthon és az irodában? Elegáns, előkelőséget sugárzó, gyönyörű enteriőr alakítható ki ebben a stílusjegyben.

A klasszikus stílus szereti a nyugalmat és nem való mindenkinek. Azoknak ideális, akik a régi korra rajongással és jó szívvel gondolnak. Azoknak, akik értékmegőrző szellemben élnek és hálásak mindenért, amit a múltból kaphatnak. A klasszikus stílus vitathatatlanul egyedi és kifejező egyéniségre vall. Nem olvad bele a modernitásba, hanem kicsit megáll az időben és nem hagyja magát befolyásolni. Egyensúllyal azonban úgy is megvalósítható, ha nem antik bútorokkal van berendezve a ház.

Nem kedveled az antik darabokat? A klasszikus stílushoz néha elég egy-egy klasszikus szőnyeg, klasszikus mintájú tapéta, drapériás függöny, elegáns színhasználat és némi dekorációs elem.

A klasszikus stílus a mában is megállja a helyét.

Most a klasszikus szőnyeg lelkületére fektessük egy kicsit a hangsúlyt, hiszen a szőnyeg az, ami megalapozza a tér fő hangulatát. A szőnyegek, főleg a nagyméretű szőnyegek meghatározóak a lakásban, ezért nagyon fontos jól átgondolni milyet választunk belőle, amikor otthonunk kialakításán dolgozunk.

A klasszikus szőnyeg egy roppant különleges és elegáns stílusú szőnyeg, ami otthonodat fensőbbséges, nyugodt, nemes hangulatúvá emeli. Előkelőséget sugároz, és ha tényleg különlegesre vágysz, vele drámai hatásokat is elérhetsz.

Szőnyeg
Szőnyeg

A klasszikus szőnyeg színe nagyon-nagyon fontos.

A klasszikus szőnyeg színeit tekintve elsősorban a bézs, az arany, bordó, sárga, rozsda, szürke jön velünk szembe, melyek mind elegánsak és előkelőek, gazdag mintázatuknak köszönhetően. Ezt a tartalmas mintázatot ellensúlyozni kell, ezért a színek inkább kifinomultak, mint harsányak.

Gyakran rontják el a klasszikus stílust azzal, hogy túl sötét színeket választanak. Ha a bútoraink sötétek, a klasszikus szőnyeg semmiképp se legyen ugyanolyan. Ha kell, inkább mondjunk le az erős bordóról és a sötétbarnáról és helyette válasszunk egy kedves drapp, vagy szürke színt.

A klasszikus elegáns szőnyeg bármilyen padlóra rátehető, akár csempére, akár laminált padlóra is, sőt, szőnyegpadlóra is, ha az egyszerű, minta nélküli, semleges színű. Padlófűtéshez is használható, ami télen még melegebb és meghittebb hangulatot ad használóinak.

Ha klasszikus stílust választasz otthonod, irodád alapjául, a klasszikus elegáns szőnyeg nem maradhat ki a berendezési tárgyak közül. Egy gyönyörű, elegáns szőnyeg egyensúlyt teremt és biztonságot adhat. Légy egyedi, légy merész, a klasszikus stílus nem okoz csalódást.