Levendula palánta kis és nagy mennyiségben

Rengeteg gyógynövény létezik, melyek közül a levendula az egyik legsokoldalúbban felhasználható. Elsősorban illóolaj formájában használják, nagyon jó aromaterápiás hatása miatt, amit csöpögtethetünk fürdővízbe, párologtathatjuk aromamécsesben stb.

[wp_ad_camp_1]

Levendula palánta a pannonhalmi kertészetből a pannonhalmilevendula.hu weboldalról. Hazánkban Tihanyban és Pannonhalmán van a legnagyobb hagyománya a levendulatermesztésnek. A kolostorok kedvelt növényének egyik legnépszerűbb lelőhelye Pannonhalma, ahol a bencés apátság tövében, a rend gyógynövénykertészetében a 18. század óta termesztik. A pannonhalmi kertészet telepítésre kész, kizárólag saját nevelésű levendulatöveket forgalmaz. Ezek a legkülönfélébb felhasználási lehetőségekre alkalmasak. Kis és nagy tételben egyaránt megvásárolhatók a palánták, akár többezres tételben is. Annak ellenére, hogy a levendulának összesen több mint húsz fajtája ismert, ezek közül háromnak van értéke a természetgyógyászat szempontjából. Pannonhalmán az angol és a francia levendulát termeszik hagyományosan.

Az itt megvásárolható palánták az angol és francia szabad gyökerű levendula, illetve az angol és francia konténerezett levendula. Ezek a palánták átvehetők személyesen a telephelyről, előre egyeztetett időpontban, valamint nagy mennyiség esetén, igény szerint kiszállítással az EU tagállamain belül. A levendula a napos, védett helyen érzi jól magát, ahol a tövek 15-20 évig is elélhetnek. Jól tűri a szárazságot is, azonban a nagy melegben igényli az öntözést. Ha innen vásárol levendula palántát, akkor a termelők szaktanácsadást is nyújtanak Önnek a növény nevelésével és termesztésével kapcsolatosan. Abban az esetben, ha kérdése lenne, hívja a 06-20/595-777-es telefonszámot, vagy írjon emailt az info@pannonhalmilevendula.hu email címre.