Mi az az intercooler és mit kell tudni róla?

Az intercooler alkatrészek nem igazán ismertek, viszont ettől függetlenül fontos alkatrészekről van szó. Az intercooler alkatrészekre a kipufogógáz által meghajtott feltöltőkkel rendelkező motorokon van szükség. Ha az intercooler megsérül, akkor az alkatrészt mielőbb ki kell cserélni!

[wp_ad_camp_1]

Intercooler szerepe az autóban, hogy a forró töltőlevegőt lehűti, így a motorba oxigénben dúsabb levegő kerül. Tehát összességében az intercooler egy töltőlevegő hűtő. Az intercoolerek a túl forró töltőlevegőt hűtik le a kipufogógáz által meghajtott feltöltőkkel ellátott motorokban. Ez azért fontos, mert az intercoolernek köszönhetően a motorba hidegebb, vagyis sűrűbb, oxigénben dúsabb levegő jut, ami kevésbé veszi igénybe a motor alkatrészeit, illetve javítja a teljesítményt. Az intercooler alkatrész ára típustól függően pár tízezer forinttól pár százezer forintig terjedhet. Az aluminiumból készült intercooler alkatrészekhez is készülnek vízcsövek. Az intercooler javítás először is a csövezés ellenőrzésével kezdődik. Ez azért fontos, mert a rendszer leginkább sérülékeny elemei közé tartoznak a csövek.

Nem árt tisztában lenni vele, hogy az intercooler cső sérülése blokkolhatja az egész rendszer működését. Az intercooler beszerelése nagy fokú precizitást igényel, így szakemberre kell bízni a munkát. Ezenkívül a megfelelő hűtő beszerzését is érdemes szakemberre bízni. A diesel tuning során általában új intercooler beszerzésre is szükség van. Manapság nagyon népszerűek a vizes intercooler tuningok is. Ha szeretne az intercooler alkatrészről és annak működéséről még több információt megtudni, esetleg intercooler alkatrészre van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű kínálatot!