Mik a lefolyónk hatékony megóvásának a titkai?

Egy háztartásban nagyon lényeges az, hogy a lefolyók problémamentesen működjenek, mivel minden nap szükség van rájuk. Az alapvető higiénia miatt szükség van a mosdóra, zuhanyzóra, WC-re, konyhai mosogatóra, aminek pedig az egyik legfontosabb része a lefolyó.

[wp_ad_camp_1]

Mik a lefolyónk hatékony megóvásának a titkai? Ez egy olyan kérdés, ami már valószínűleg sokakban felmerült, például akkor, amikor feltűnik, hogy egyik napról a másikra nem folyik le rendesen a víz a lefolyón. Ez egy kellemetlen probléma, amit a lehető leghamarabb meg kell oldani, hiszen hosszú távon nagyon elfajulhat a helyzet. Hogyha el szeretnénk kerülni, hogy elduguljon a lefolyó, akkor be kell tartanunk néhány alapszabályt. A főzés után gyakran marad zsír vagy olaj hulladék, amelyet sokan meggondolatlanul a lefolyóba öntenek. Ez mindenképpen tilos, ugyanis a vezetékekben lerakodnak a zsírok, ezekre pedig a további szennyeződések, és máris bekövetkezik a dugulás. A zsíradék semmilyen formában nem kerülhet a lefolyóba, még akkor sem, ha felöntjük forró vízzel. A zsír miután kihűl, ugyanúgy lerakódhat és károsan hat a vezetékekre.

Annak érdekében, hogy ezeket a helyzeteket elkerüljük, figyeljünk arra, hogy a lehető legkevesebb mennyiségű szennyeződés kerüljön a lefolyóba. A fürdőszobai lefolyók általában a hajszálak miatt dugulnak el, ami szintén kellemetlen. Ez a probléma is megoldható, valamint megelőzhető. Vásároljunk egy speciális szűrőt a fürdőkád lefolyójához és így nem kerül a csövekben nagy mennyiségű hajszál. Az is sokat segít, ha havonta egyszer szódabikarbónát és ecetet öntünk a lefolyókba és hagyjuk hatni húsz percet. Hogyha már túl késő és annyira eldugult a lefolyó, hogy nem tudjuk kitisztítani, akkor hívjunk szakembert. A dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalon, könnyen talál kiváló szakembert. Kérdés esetén írjon az info@dugulaselharitas-budapesten.net email címre.