Milyen típusú kislány szoba szőnyeget válasszunk a gyerekeknek?

Amikor kislány szoba tervezésén törjük az elménket, nyilván mindenből a legjobbat szeretnénk.

A gyerekszoba bútorok, a gyerekszoba textilek, a gyerekszoba burkolatok minősége és milyensége egyáltalán nem mindegy. Gyerekszoba padlószőnyeg, vagy nyírt gyerekszőnyeg? A lehetőségek tárháza igen nagy.

A kislány szoba szőnyeg minden életkorban fontos és mondhatjuk, hogy kötelezően szükséges. Akár gyerekszoba padlószőnyeg, akár kisebb méretű gyerek szőnyeg az ágy mellett, meghatározó szerepet tölt be gyermekeink életében. Vidám hangulatot teremt a gyerekszobában, illetve biztonságos terepet is produkál a gyermekeinknek a mindennapok során. A kedves, gyermeki légkör és a biztonságos környezet mind hatással vannak a gyermekek fejlődésére, életére, személyiségfejlődésére.

Oké, de milyen típusú gyerekszoba szőnyeg lenne a legoptimálisabb választás?

Úgy gondolom, a lehető legjobbat a kislány szoba padlószőnyeg tud tenni.

A padlószőnyeg a szoba teljes felületét lefedi, így minden szegletéig meleg, puha és varázslatos lesz tőle. Egy gyönyörű, rózsaszín kislány szoba padlószőnyeg a felnőtté válásig is elkísérheti lányainkat, persze ha olyan mintájú és anyagú padlószőnyeget választunk, ami a későbbiekben sem lesz ciki.
Például ez a gyönyörű világos rózsaszín padlószőnyeg tökéletes a kislányok és a nagylányok szobájába is:

Szőnyeg
Szőnyeg

Vannak persze egészen kislányos padlószőnyegek is, amivel burkolhatjuk a gyerekszobát, azonban ez mindenképpen cserére szorul, ahogyan nőnek gyermekeink:

Ha a mintát eldöntöttük, figyelmet kell szentelni a gyerekszoba szőnyeg anyagára is. A gyerekszoba szőnyeg anyaga akkor jó, ha vastag, puha, tömör, sűrű szövésű és könnyen tisztítható is. Így a szülők is jól járnak és kislányaink is. Az akril és a poliamid anyag is tökéletes választás a gyerekszobába. Az akril valamelyest drágább árfekvésű, a poliamid gyerekszoba szőnyeg pedig olcsóbban is beszerezhető. A hurkolt padlószőnyeg nagyon népszerű. Puha, sűrű száli strapabíróak, ezért gyerekszobába abszolút megfelelőek.

A gyerekszoba padlószőnyeg meleg hatást és kellemes hangulatot kölcsönöz a helyiségben. Mivel a gyermekek jobban szeretnek a padlón játszani, előnyösebb ezt úgy tenni, hogy vastag, puha melegburkolat van alattuk.

A gondosan megfontolt gyerekszoba szőnyeg takarításáról nem szabad megfeledkezni. Hetente érdemes átporszívózni, bármelyik típust is választottuk. Ha így teszünk, minősége tartós lesz, és hosszú évekig díszíti majd otthonunkat.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a tökéletes gyerekszoba szőnyeget. Inspirációkért kattints ide.