Mit érdemes tudni a napelemekről és a napkollektorokról?

Egyre többen fordulnak a megújuló energia források felé, ami mindenképp pozitív. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek többsége nem igazán van tisztában azzal, hogy a napelemek és a napkollektorok közt mik a különbségek.

[wp_ad_camp_1]

A napkollektorokról bővebb információkat tudhat meg ide kattintva! A napelemekről általában sokat tudnak az emberek. Általában a napkollektorra szokták rámondani a napelem megnevezést, pedig a kettőt nem lehet egy kalap alá venni. Tény, hogy mindkettő közös vonása, hogy a napfény elnyelése által üzemelnek. Ez egy igen lényeges vonás, azonban meglehetősen különböző termékekről van szó. A legfőbb különbséget az eredményeikben kell keresni. Ezek pedig a teljesítmény és hő. További lényeges különbségnek számít, hogy mit állítanak elő. A napelemekkel ellentétben a napkollektorok nem termelnek áramot. Ennek oka, hogy ezek a rendszerek más típusú napfényt használnak fel. A napkollektorok működésük során inkább hőt termelnek, mint energiát. Ezt a hőt használják fel a ház lakói a víz vagy a lakás melegítésére is.

A napkollektorok ma már egyre több helyen kerülnek alkalmazásra. Ennek oka, hogy az emberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek napjainkban a megújuló forrásokra és igyekeznek ökológiai lábnyomukat minél inkább csökkenteni. A napkollektor erre tökéletes. A napkollektorokból nyert hőenergiát nem csak felhasználni, de akár tárolni is lehet. Így azokon a napokon, amikor nem olyan erősek a napsugarak, akkor is lehet használni a tárolt hőenergiát. A kiváló működés érdekében érdemes bizonyos időközönként megtisztítani őket a lehullott falevelektől, illetve más szennyeződésektől. Bővebb információkat a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalon talál!