Visszapillantó tükör, avagy mégis van hátul is szemünk

A visszapillantó tükör karosszéria megkönnyíti a tájékozódást, anélkül, hogy hátra fordítanánk a fejünk, látjuk, hogy mi van mögöttünk, valamint a kocsi oldalain. Egy szóval jóval egyszerűbbé teszi a vezetést és a tájékozódást.

[wp_ad_camp_1]

Visszapillantó tükör hatalmas segítséget jelent a tájékozódásban! A külső visszapillantó tükrök nagy hátránya, hogy könnyen megrongálódhatnak. Manapság a modern autókban egytől-egyig mechanikus autótükrök találhatók, amik akár meg is hibásodhatnak. Mivel ezeknél az autóknál a tükör több részből áll, valamint bonyolult foncsorozásból, ezért gyakoribb és jóval egyszerűbb megoldás a csere, mint a javítás. Mindez vonatkozik a belső visszapillantó tükör meghibásodására vagy a holttér tükörre is. Ma már nem csak kizárólag a felső kategóriás, hanem a középkategóriás autókban is kizárólag elektromos visszapillantó tükrük találhatók. A visszapillantó beállításának egyszerűsége nem az autó márkától függ, sokkal inkább a visszapillantó kategóriájától. Ez azt jelenti, hogy egy Suzuki visszapillantója technológiailag lehet közel olyan bonyolult, mint egy Audi vagy BMW visszapillantója.

A tanuló vezetőknek nem győzik a szájukba rágni az oktatók, hogy a visszapillantó tükörbe minél gyakrabban bele kell pillantani, mivel így sokkal egyszerűbb a hátrafelé navigálás, valamint a vezetés is sokkal biztonságosabb általa, arról már nem is beszélve, hogy parkolni gyakorlatilag képtelenség hátrafelé visszapillantó tükör nélkül. A külső visszapillantó tükör számos környezeti hatásnak van kitéve. Az sem kizárt, hogy közlekedés közben önhibáján kívül hibásodik meg a visszapillantó tükör. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni vagy új visszapillantó tükörre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu weboldalra!