Munkavédelmi oktatás kiváló online tananyaggal

A munkavédelmi oktatás elengedhetetlen annak érdekében, hogy a munkavállalók biztonságos körülmények közt végezzék munkájukat. A munkavédelmi törvény egyértelműen rendelkezik a munkavédelmi oktatás kapcsán, azonban az oktatás megtartásának körülményeire vonatkozóan nincsenek egyértelmű szabályok, így elektronikus formában is megtartható.

Munkavédelmi oktatás a munkáltató vagy egy általa írásban megbízott személy által kerülhet megtartásra. Célszerű a feladatot profira bízni, akinek nagy gyakorlata van ezen a téren. Munkavédelmi oktatást akkor kell tartani, amikor az alkalmazott munkahelye, munkaköre megváltozik vagy munkába áll a cégnél. Ezenkívül abban az esetben is munkavédelmi oktatást kell tartani, ha a munkaeszköz megváltozik, esetleg új technológia kerül bevezetésre. A munkavédelmi oktatás célja, hogy az alkalmazottak elsajátítsák és ezáltal rendelkezzenek a foglalkoztatás teljes időtartama alatt azon ismeretekkel, melyek az egészségre veszélyt nem jelentő, biztonságos munkavégzés ismeretei. A munkavédelmi ismeretek elméleti és gyakorlati részből állnak össze.

Az elméleti, illetve bizonyos esetekben a gyakorlati ismeretek elsajátítására tökéletesen alkalmas az elektronikus oktatási forma. A képzés elvégzését a résztvevő aláírásával és a tematika megjelölésével kell ellátni, valamint írásban is dokumentálni kell. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a szükséges ismeretek megszerzéséig, ez alatt a visszakérdezést is értve, a munkavállaló nem végezhet önállóan munkát. Ha szeretne profi segítséget a munkavédelmi oktatás kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a hiperiontech.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen, illetve a tananyagokba is belenézhet!