Önmagában is csodákra képes a sportlégszűrő?

Fiatalon mindenkinek olyan autó az álma, amely keveset fogyaszt, viszont azonban nagy teljesítményre képes. Sőt, az sem hátrány, ha már messziről hallani az autóhangját, tehát tuningolt és kidekorált is legyen. Plusz rendelkezzen pár extra funkcióval. Azonban hiába veszünk egy minden szempontból tökéletes autót, mely megfelel elvárásainknak, mindig van hová fejlődni. Ekkor jöhet szóba a sportlégszűrő beszerelése.

A sportlégszűrő kapcsán bővebb információkhoz juthat ide kattintva! Minden autó elengedhetetlen alkatrésze a levegőszűrő. A tökéletes égés érdekében nem csupán üzemanyagra van szükség, hanem levegőre is, azonban a levegő tartalmazhat olyan részecskéket, melyek hosszú  távon a motor alkatrészeire károsak lehetnek. Ilyen részecskék a pollen, a vízcsepp, a korom és a por. A légszűrő feladata, hogy mindezeket kiszűrje, úgy, hogy ne boruljon fel az optimális levegő-üzemanyag arány. A sportlégszűrőt a gyári levegőszűrő helyére lehet beilleszteni, azonban egy kissé eltérő a feladata. A hagyományos, egyszerű papír légszűrők a levegőt az apró pórusokon keresztül szűrik meg, azonban a sportlégszűrő nagyobb pólusokkal rendelkezik, így több levegőt enged át. A szűrést ebben az esetben a pórusokat körülvevő olajfilm végzi.

A szűrőképesség csökkenését érdemes megkockáztatni a nagyobb mennyiségű áteresztett levegő miatt, így ugyanis a motort nagyobb erőkifejtésre lehet ösztökélni. A teljesítmény növekedés autónként eltérő lehet. Bizonyos esetekben a kereskedők akár húsz százalékot is emlegetnek. Az igazság azonban az, hogy ha sikerül három-öt százalék teljesítmény növekedést elérni, az már nagyon jót jelent, gyakorlatilag megtettük, amit meg lehetett. Tehát a húsz százalékos teljesítmény növekedés mindenképp irreálisnak tekinthető.