Professzionális esővíztartály a sunikft.hu webáruház kínálatában!

Az esővízgyűjtő tartály kiváló opció azok számára, akik nagy mennyiségű vizet használnak fel és ezen szeretnének spórolni. Az esővízgyűjtés kiváló módja a vezetékes vízzel való spórolásnak. Ha már egy ideje kacérkodik a felszíni csapadékvíz gyűjtés ötletével, akkor éppen itt az ideje, hogy megvalósítsa tervét.

Esővíztartály tökéletes választás a csapadékvíz összegyűjtésére. Az esővízgyűjtés nem újkeletű dolog, hiszen már nagyszüleink is alkalmaztak különféle tartályokat, hogy összegyűjtsék a csapadékvizet. Ma már vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett tartályok, amelyekkel akár nagyobb mennyiségű esővizet is össze lehet gyűjteni. Az esővíz gyűjtés történhet felszíni vagy felszín alatti módon. Mindkét típusú csapadékgyűjtésnek meg vannak az előnyei, így ezeket mérlegelve érdemes egyik vagy másik típus mellett dönteni. A felszín alatti esővízgyűjtést azok szeretik elsősorban, akik nagy mennyiségben szeretnék összegyűjteni a csapadékvizet. Nehézséget mindössze az okoz, hogy ahogy a nevében is benne van, a földfelszín alá kell telepíteni az esővíztartályt. Viszont nagy előny, hogy az esővíz védve van, például a radikális hőmérséklet ingadozástól.

A felszíni esővízgyűjtés viszont abból a szempontból előnyös, hogy csak annyit kell tenni a ház fala mellett elhelyezi a tartályt és rácsatlakoztatja az ereszcsatornára. A tartályhoz minden esetben érdemes egy szűrőt is hozzácsatolni, mivel a tetőfelületen lévő szennyeződések könnyen bejuthatnak a tartályba, ahol emiatt a víz algásodni kezdhet. Az algás vizet pedig érthető módon senki sem használja fel szívesen, még öntözésre sem. A szűrő előnye, hogy téli állásba lehet állítani, így a szűrő lezár és nem folyik több víz a tartályba, tehát a fagy nem tud benne kárt tenni.