Zsuffa Ákost, az FVSZ elnökét kérdezték az új rendeletről!

Új rendelet született az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről a felnőttképzés kapcsán a napokban. Ezentúl a felnőttképzés online formában is elvégezhető lesz, ami nagyban megkönnyíti az iparágra nehezedő terhet a járvány kapcsán.

[wp_ad_camp_1]

Zsuffa Ákost, az FVSZ elnökét kérdezték a rendelettel kapcsolatban és elárulta, hogy a napokban létrejön az eddiginél még digitálisabb felnőttképzés hazánkban, ami a veszély helyzetre való tekintettel egyenesen megkönnyebbülést jelenthet a képzők és a képzettek számára, de ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a felnőttképzők számára az elkövetkezendő időszakban komoly kihívások elé néznek ennek megvalósításában. Az online formában való felnőttképzési rendelet sajnos nem segíthet azoknak, akiknek személyes megjelenésük szükséges a szakmai vizsgákon vagy a képzéseken, de hatalmas megkönnyebbülés azok számára, akik a továbbiakban online formában tudják elvégezni a képzésüket. A  felnőttképzés online formája lehet e-mailes, telefonos vagy más módszerek segítségével is, amennyiben a jelenlétet nem igénylő képzési tevékenységről van szó.

A rendelet gondoskodik visszamenőleg is az érintettekről, hiszen a rendelet életbe lépése és az azt megelőző veszélyhelyzet rendelet életbe lépése közötti hiányzások is igazolásra kerülnek, így nagy megkönnyebbülés ez a képzettek számára is. A gazdasági helyzetre való tekintettel kiemelkedően fontos, hogy ez az iparág is kellő figyelmet kapjon, hiszen az átképzések időszaka következhet, ami nagyban befolyásolja majd a munkanélküliség alakulását is. A felnőttképzés is lényeges szerepet tölt be abban, hogy a gazdaság mihamarabb visszaálljon a régi formájába, így a mostani rendelet is részese lehet a gazdasági helyzet visszaállításában.