A legfontosabb női vitaminok, melyekre Önnek is nagy szüksége van!

A változatos, tápanyagokban gazdag étkezés fontosságát hosszan lehetne ecsetelne, az viszont biztos, hogy még így is komoly kihívást jelent csupán az étkezés által bevinni minden ásványi anyagot és vitamint a szervezetbe. Emiatt célszerű multivitamin készítményt szedni. Természetesen az egészséges táplálkozásra és életmódra a vitamin bevitel mellett is ügyelni kell.

Női vitamin kapcsán érdemes tudni, hogy vannak bizonyos vitaminok, melyek a női egészség érdekében elengedhetetlenek. A kellő vitamin és ásványi anyag pótlás nem csak azért fontos, mert így a szervet optimálisan tud működni, hanem a szépség is nagy mértékben a vitamin beviteltől függ, hiszen a vitaminhiányos állapot a köröm, haj és a bőr állapotán is meglátszik, még pedig negatív értelemben. Az egyik legfontosabb vitamin, amire nem csak a nőknek, hanem a férfiaknak is nagy szüksége van, az a D-vitamin. Szomorú tény, hogy a tél végére mindkét nem D-vitamin hiányos állapotba kerül. A D-vitamin fogyasztás a nők esetében azért is fontos, mert a menopauza után segít fenntartani az izomtömeget.

A D-vitamin mellett az A-vitamin is nagyon fontos, mivel ez az antioxidáns felel az izmokért, a szem egészségéért és a szép bőrért. Egy jó multivitamin készítményből elengedhetetlenül fontos az A-vitamin! A másik fontos antioxidáns a C-vitamin, vagyis az aszkorbinsav, amely többek közt megakadályozza a szabad gyökök károsító hatását. Ráadásul az immunrendszert is erősíti, így mindenképp hasznos fogyasztása. A B9-vitamin, vagyis a folsavat is nagyon fontos, különösen várandósság során, hiszen segít csökkenteni a születési rendellenességek kialakulásának kockázatát. Bővebb információkért és a női vitamin kínálat megtekintéséért látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!