A legjobb asztalos gépek a piacon

Ahhoz, hogy egy asztalos jó munkát tudjon végezni természetesen szükségesek a személyes kompetenciák, mint a szakmai tapasztalat, a kreativitás, a megfelelő alapanyagok, azaz a tömény, jó minőségű, száraz faanyag, de legalább ennyire fontosak az asztalos gépek is a precíz kivitelezéshez. Utánanéztünk, hogy mely asztalos gépek a legjobbak a piacon, melyeket érdemes beszerezni.

[wp_ad_camp_1]

A gyalu gépek között a C. M. Macchine gyár tervezte és építette Basic típusú négyoldalas gyalugép az egyik legjobb választás. Ez az asztalos gép alkalmas gerendák, padlók faházelemek gyalulására, esetlegesen profilos munkadarabok előállítására is. Nem is véletlen, hogy ezen berendezések a világ számos országában megtalálhatóak már több mint 25 éve. A Basic gyalu által kiemelkedően nagy munkadarabokat is meg lehet gyalulni egyetlen fogásban. Természetesen a négyoldalas gyalulási műveletek mellett számos más opciós lehetőséget is biztosít a felhasználó számára.

Asztalos gép
Asztalos gép

A CNC megmunkálást biztosító asztalos gépek között az IMA 30 éves gyártási és technológiai tapasztalatai alapján kifejlesztett Bima 300/V CNC megmunkáló központ ajánlott. Ez a berendezés profi minőségű, rugalmas megmunkálást biztosít legyen szó széria vagy egyedi gyártásról. A megmunkáló központ rendelkezik nagy teljesítményű főorsóval, egy okosan tervezett 18 darabos szerszámtárral és egy integrált „C”-tengellyel is. A Bima 300/V tehát egy olyan intelligens asztalos gép, mely egyesíti a minimális feldolgozási időt a maximális hatékonysággal.

A táblafelosztó asztalos gépek között a robusztus kialakítású, bútorlap és egyéb faipari síklemezek darabolásához egyaránt alkalmas Schelling gépei ajánlottak. Ezek a gépek alkalmasak akár PVC, akár alumínium lemezek vágására egyaránt. Legfőbb előnyei tehát, hogy robusztus és hatékony, könnyű anyag kezelést biztosít, adott az emelőasztal optimalizálás és vákuumos táblamozgatás, valamint kiemelkedő a biztonsága.