A sötétítő függöny miért nem hiányozhat otthonunkból?

Számos oka van annak, hogy a sötétítő függönyök belopták magukat a szívünkbe és szinte minden lakás elengedhetetlen dekorációs elemei. Miért van ez így?

Minden évszakban használjuk őket, ellenben más kultúrákkal, ahol még fényáteresztő függönyt sem tesznek az ablak elé. Hazánkban azonban a sötétítő függöny igencsak kultikus eleme a családi fészkeknek. Kívül-belül díszíti otthonunkat, szeretjük őket és szerintem sosem fog kimenni a köztudatból és a divatból.

  • Este, amikor besötétedik, csak el kell húzni a függönyt és a kíváncsi szomszédok tekinteteit már ki is zártuk vele. Otthonunk egy intim szféra, ahová nem szeretünk betekintést engedni másoknak. A sötétítő függönyök elsősorban ezért népszerűek, hiszen igen egyszerű megoldás erre az esetre.
  • A sötétítő függöny egy gyönyörű, dekorációs hangulati lakástextil. Rengeteg anyaggal, színnel és mintával dobhatjuk fel a nappalit, a hálószobát és minden helyiséget, saját ízlésünknek megfelelően. Arany, ezüst, szürke, zöld, lila, piros, bordó, kék, zöld és minden szín elénk tárul, ha sötétítő textilt szeretnénk beszerezni.
  • Nyáron klimatizál. Ha behúzzuk a nagy hőségben, akkor a tűző napsütés nem melegíti fel a lakást, hanem kellemes hűvös marad. Fényzáró tulajdonsága révén a klímaberendezés felszerelése is megspórolható, ha megfelelően alkalmazzuk: a reggeli szellőztetés után húzzuk be a sötétítő függönyt teljesen és zárjuk be az ablakokat. Egészen estig hagyjuk így, amikor már annyira visszahűlt a kinti hőmérséklet, hogy kinyithatjuk az ablakot és a Nap sem süt be.
  • Ha kissé unalmas már otthon minden, egy új sötétítő függöny nagyon egyszerű módja annak, hogy némi változást vigyünk vele haza.
Föggöny
Föggöny

A sötétítő függöny a fényáteresztő függönnyel egyetemben, harmonikus és idilli hangulatot teremt a lakásban. Képzeld el otthonod függönyök nélkül. Sivár és barátságtalan a kép, igaz? Bár a mai ultra modern okos rolók nagyon kényelmesek, mégis ridegek. Egy lágy esésű, kecses anyagú sötétítő függöny teszi teljessé a lakberendezést.

Egy készre varrt sötétítő függöny online rendelésével még azok is újjá varázsolhatják otthonukat, akik egyébként nem szakavatottak a témában. A behúzóval, drapériával, bojttal, kikötővel ellátott sötétítő függöny igazi eleganciát visz a nappaliba, vagy a hálószobába.

Teremtsünk összhangot szép színű függönyökkel, díszpárnákkal, ágytakarókkal, szőnyeggel, ágyneművel és dekorációkkal. Így mindig jó érzés lesz haza érni abba a miliőbe, amit annyira szeretünk.