Korunk népbetegsége, az elsavasodás és annak tünetei

A szervezet elsavasodása nagyon komoly probléma, ugyanakkor nem számít ritkaságnak, ugyanis annyira általános probléma, hogy népbetegségnek nevezhető. Az elsavasodás hátterében leginkább a környezetszennyezés, a mindennapos stressz és főként a megváltozott táplálkozási szokások állnak.

Savasodás tünetei elsősorban a gyenge immunrendszer, a gyakori fejfájás, a narancsbőr, az emésztési panaszok és az állandó fáradtságérzet. Rosszabb esetben, ha az elsavasodás súlyosabb mértékű, akkor izomgörcsök, álmosság, ízületi problémák, továbbá alvás és koncentrációs zavarok is. Ezek a tünetek meglehetősen általános problémának tűnnek, így sokan nem is sejtik, hogy mi okozza őket valójában. Ha bizonytalan vagy és a fentebb említett tüneteket tapasztalod, akkor érdemes lehet egy pH méréshez használatos indikátorpapír segítségével lemérni a vizeletet. A vizelet pH szintjének lemérésére szolgáló indikátor papír 5,4 és 7,4 közti tartományban képes mérni. Az ideális érték 7, viszont, ha 6,5 és 6,8 közti értéket mérsz, az is rendben van.

Az elsavasodás ellen alapvetően az egészséges életmód jelenti a megoldást, illetve a lúgosítás. Az elsavasodást a túlzott savképző élelmiszerek és italok fogyasztása, a dohányzás, kávé és alkohol fogyasztás, stressz és mozgáshiány okozza. A megoldást ezen tényezők csökkentése, valamint a lúgos tápanyagokban gazdag élelmiszerek fogyasztása jelenti. A lúgosító élelmiszerek közé tartoznak a gyümölcsök és zöldségek, a tojássárgája, a teljes kiőrlésű gabonafélék, valamint a borsó és a zöldbab. Az étkezés mellett a folyadékfogyasztásra is ügyelni kell, lehetőleg citromos limonádét és gyógynövényteákat érdemes fogyasztani tisztított, finom, egészséges vízből. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!