Kuba utazás – egy különleges világ, amit meg kell ismerni

Kuba egy igazán különleges ország, ahová megéri legalább egyszer az életben ellátogatni. Mivel Kubával kapcsolatban nem könnyű információhoz jutni, ezért a legegyszerűbb utazási irodával utazni.

[wp_ad_camp_1]

Kuba utazás – Kubáról talán sokan nem is sejtik, de nagyobb területtel rendelkezik, mint Magyarország. Az ország több, mint 11 millió lakossal rendelkezik, a fővárosban, Havannában több, mint kétmillió lakos él. Ha valaki Kubába szeretne utazni, akkor ahhoz vízum szükséges. Kubában viszonylag jók a higiéniai viszonyok, a közbiztonság, az egészségügy bár közel sem nevezhető tökéletesnek, de elfogadható. A legjobb időpont a kiutazásra február és április között van. Október és április közt hűvösebb idő van, ez számít itt télnek, bár a magyar télhez képest ez kellemes meleg. Na, de milyen maga Kuba? Nehéz volna válaszolni, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy az itt megforduló magyarok elég vegyes véleményt fogalmaznak meg a látottak és tapasztaltak kapcsán. Van, aki életre szóló élményként tartja számon az átélt kalandokat és látottakat, más hatalmas kudarcnak titulálja az országban tett látogatást.

Annyit mindenképp fontosnak tartunk megjegyezni, hogy helyén kell kezelni az országot. Kuba meglehetősen szegény országnak számít. Ugyanakkor természeti téren, történelmi látnivalókban bővelkedik. A legnagyobb pozitívum talán mégis a kubai emberek életigenlő, rokonszenves mentalitása, amivel az életüket élik. A csalódás általában azokat a turistákat éri, akik nem tájékozódnak az utazás előtt és helyben szembesülnek a valósággal. Mi azt javasoljuk, hogy kiutazás előtt tájékozódjon az országról és ha lehetőleg utazási irodával utazzon. Mi az invia.hu weboldalt ajánljuk!