Mi szükséges a nyugodt éjszakához? Fedőmatrac!

Ha a mindennapi frissesség, energikusság kerül szóba, akkor nem mehetünk el a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás mellett. Sokan vannak, akik nehezen alszanak el, vagy az éjszaka során többször felébrednek. A következmények nem csak a fáradtságban mutatkoznak meg, hanem akár az immunrendszer legyengülésében és egyéb betegségek kialakulásában is.

[wp_ad_camp_1]

Fedőmatrac használatával kényelmesebbé varázsolhatjuk az ágyat, ami nélkülözhetetlen a gerinc megfelelő megtámasztásához. Ha még nem cserélnénk le ágyunkat, vagy annak matraca nem felel meg igényeinknek, akkor egy fedőmatrac választásával sokat tehetünk a pihentető alvás érdekében. Természetesen ez mit sem ér, ha műszálas ágyneműhuzatot vagy kényelmetlen hálóruhát használunk. Legalább ilyen fontos a megfelelő hőmérséklet és az elalvásra való előkészület. Sokan vannak, akik még az ágyban is telefonjukat nyomkodják, vagy egyszerűen nem tudnak kiszakadni a napi stressz okozta ördögi körforgásból. A szakemberek azt javasolják, hogy hasznos lehet kialakítani egy esti rutint, melynek keretein belül megteremtjük a lelki harmóniát, ellazulunk és így az alvás is pihentetőbb, nyugodtabb lesz.

S hogy miként lehetséges ez? Nem mindegy, milyen környezetben hajtjuk álomra fejünket, de az esti tevékenységen is sok múlik. Vegyünk egy meleg fürdőt, vagy frissítsük fel magunkat a zuhany alatt. Jól jöhet, ha időt szánunk a testápolásra, önmagunk kényeztetésére. Nem feltétlen kell száműzni a televíziót a hálószobából, hiszen kedvenc filmünk akár segíthet is abban, hogy kikapcsoljunk és elfelejtsük a nap folyamán velünk történt bosszantó, vagy éppen feszültséget keltő eseményeket. Természetesen egy jó könyv nyújtotta élményekhez egyetlen film sem érhet fel, így hasznos lehet, ha olvasunk elalvás előtt.