Remek asztalos könyvek, nem csak asztalosok számára!

A következőkben bemutatunk pár igazán hasznos és érdekes példányt az asztalos könyvek sokaságából, melyet a szakembereknek és asztalos munka iránt érdeklődő barkácsolóknak is érdemes elolvasni.

[wp_ad_camp_1]

Intarziakészítés lépésről lépésre: Ezen asztalos könyv egyaránt hasznos lehet az intarziával kedvtelésből foglalkozóknak, a mesterséget tanulóknak, a bútorkészítőknek és még a bútorok javításával foglalkozó szakembereknek is egyaránt. Mivel a bemutatott munkadarabok elkészítését lépésről-lépésre ismertetik a könyv, így még előzetes tudásra se nincs szükség hozzá.

Bútorművészeti lexikon: Ez az asztalos könyv, illetve lexikon a művészetet szerető, művelődni vágyó olvasók számára is ajánlott. A kötet arra törekszik, hogy a magyar közönség számára bemutassa az egyetemes iparművészet e fontos területét. A lexikonban foglalkoznak a fafajtákkal, a szerszámokkal, a különböző bútorféleségek leírásával, változásukkal, a bútorok stílusával, a legkiemelkedőbb tervezőkkel és gyártókkal is egyaránt tehát ez az alkotás a sokoldalú és érdekes asztalos könyvek egyike.

Asztalos könyv
Asztalos könyv

Faragóiskola: Ez a könyv a hagyományőrzés szándékával mintegy tizenötféle Magyarországon használatos népi faragótechnikát ismertet meg az olvasókkal. Az asztalos könyv bemutatja a faragószerszámokat és faragható anyagokat, de ezen kívül közel 700 színes műveletfázis és illusztráció segíti a technikák elsajátítását az érdeklődők számára. A könyv által persze a haladó szintű faragó is bővítheti tudását általa nem ismert technikákkal.

A faműves kézműves kismesterség: Ez az asztalos könyv kötet bemutatja kulturális örökségünk egy részét, a népi kismesterségek közé tartozó faművességet, asztalos mesterséget. A szerző a szakmai képzés tematikáját és módszerének egységesítését is ismerteti. A sokoldalú, érdekes ismeretanyagot mintegy négyszáz illusztráció teszi színesebbé, azaz az asztalos könyvek egyik legérdekesebb példányáról van szó.