Színvonalas Chlamydia szűrés és kezelés

A Chlamydia-fertőzés, amelyet gyakran Chlamydia néven ismerünk el, a Chlamydia trachomatis baktérium által okozott nemi úton terjedő fertőzés. A legtöbb fertőzött embernek nincs tünete. Amíg a tünetek kialakulnak néhány hét is elmúlhat. A nők tünetei között szerepelhet a hüvelyi elváltozás a férfiak tünetei közé tartozhat egy vagy mindkét herék fájdalma és duzzanata is.

[wp_ad_camp_1]

Chlamydia szűrés és kezelés elérhető belvárosban alacsony áron, tehát hívjon minket, kérjen időpontot és mi azonnal felvesszük önnel a kapcsolatot. A fertőzés terjedhet a felső genitális traktusba olyan nőknél, akik kismedencei gyulladásos megbetegedéssel küzdenek, ami jövőbeni meddőséghez vagy ektopiás terhességhez vezethet. A kezelés nélküli betegséget követő ismétlődő vakságot okozhatnak. A chlamydia terjedhet hüvelyi, anális vagy orális szexuális aktus alatt, és átadhatja akár egy fertőzött anya a csecsemőnek is szülés közben. A fertőzés a szexuális aktus, a legyek és a szennyezett törülközők által is elszórtan terjedhetnek a rossz higiéniával rendelkező területeken. A Chlamydia trachomatis csak emberekben fordul elő. A diagnózist gyakran a szexuálisan aktív 25 év körül nőkben fedezik fel, ők a nagyobb kockázattal rendelkezők.

A szűrést a méhnyak, a hüvely vagy a húgycső területén végezzük. Rektális vagy szájpárnák szükségesek a fertőzések diagnosztizálására ezeken a területeken. A megelőzések közé tartozik az óvszerhasználat, vagy a szexuális kapcsolattartás csak egy személlyel, aki nem fertőzött. A chlamydia antibiotikumokkal gyógyítható, tipikusan az azitromicinnel vagy a doxiciklinnal. Az eritromicin vagy az azitromicin csecsemőknél és terhesség alatt is ajánlott. A szexuális partnereket is kezelni kell, és a fertőzött embereknek azt javasolják, hogy ne létesítsenek szexuális kapcsolatot hét napig amíg a tünetektől megszabadulnak.